Ajándékutalvány vásárlás! Ha ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kattints IDE!

Könyvborító: Amikor a múlt jelen van

Amikor a múlt jelen van

Transzgenerációs öröklődés, sémák, traumák, kötődési zavarok

Dr. Kádár Annamária, Dr. Káplár Mátyás, Dr. Koltai Mária, Dr. Lukács Liza, Pál Ferenc (Feri atya), Dr. Szabó-Bartha Anett, Tóth Borbála, Dr. Tóth Erzsébet Fanni

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
ISBN :
9786156471444
Kiadás éve :
2023
Oldalszám :
307
Nyelv:
magyar

Ajánló

Elmúlt. Régen volt, hónapokkal, évekkel, évtizedekkel ezelőtt történt. Még csak az sem biztos, hogy velünk, lehet, hogy valamelyik felmenőnkkel.

De mégsem múlt el, hiszen nem sikerült magunk mögött hagyni. Ott van a gondolatainkban, az érzelmeinkben, az automatikus reakcióinkban, a választásainkban, a kapcsolatainkban. Ott van az ismétlődő tévedéseinkben és kudarcainkban, az önkorlátozó hiedelmeinkben, a magunkat és másokat romboló cselekedeteinkben.

Dehogy múlt el, hiszen velünk és bennünk él ma is. Itt van a jelenben, minden létező következményével – és elemi erővel formálja a jövőt.

…..

Ez a kötet a lezáratlan múltról szól. Azokról a hajdani (saját vagy transzgenerációs) sérelmekről, amelyeket még nem sikerült feldolgoznunk, ezért változatos formákban mutatják meg magukat a jelenben: például traumatünetként, sémaként vagy kötődési zavarként. Arról a múltról, amelyről talán még fel sem ismertük, hogy milyen módon áll a jelen keservei mögött, vagy éppen szinte teljesen átvilágítottuk, hatásain mégsem sikerült változtatnunk.

Mit tehetünk azért, hogy veszteségeinket végre el tudjuk gyászolni, és sebeink begyógyuljanak? Hogy a múlt ne bénító és örökös ismétlésre kényszerítő erőként legyen része a jelenünknek, és ne akadályozza, hogy szabadon alakítsuk a jövőt?

A kötet szerzői – nyolc kiváló elméleti és gyakorlati lélektani szakember – ezekre a kérdésekre a maguk szemszögéből és tapasztalatai alapján igyekeznek választ adni.

A szerző

Dr. Kádár Annamária

pszichológus, tréner, egyetemi oktató

Dr. Káplár Mátyás

tanácsadó szakpszichológus, teológus

Dr. Koltai Mária

pszichiáter, pszichoterapeuta

Dr. Lukács Liza

krízistanácsadó szakpszichológus, neuroterapeuta

Pál Ferenc (Feri atya)

római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó

Dr. Szabó-Bartha Anett

Tóth Borbála

Dr. Tóth Erzsébet Fanni

traumakutató, a bécsi Sigmund Freud Egyetem oktatója

3 150 Ft