Ajándékutalvány vásárlás! Ha ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kattints IDE!

Ez a termék kuponkóddal érhető el! A kupon beváltáshoz be kell lépned!

Borító: A trauma gyógyítása

A trauma gyógyítása

Gyakorlati program tested bölcsességének újrafelfedezéséhez

Peter A. Levine

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
Kiadás éve :
2021
Nyelv:
magyar

Ajánló

A trauma az élet velejárója, de nem kell életfogytiglani ítéletnek lennie – állítja dr. Peter A. Levine, a világ egyik vezető traumaszakértője. Levine több évtizedre visszatekintő kutatásainak és klinikai munkájának eredményeként alkotta meg az úttörő Somatic Experiencing® programot, amely lehetővé teszi mind a poszttraumás stressz-szindróma, mind pedig az érzelmi és kora gyermekkori traumák sebeinek természetes gyógyítását.

A program, mely test saját öngyógyító folyamatait mobilizálja egyszerű és hatékony eszközökkel, azon a felismerésen alapszik, hogy a vadon élő állatok, bár gyakran vannak életveszélyben, ritkán traumatizálódnak. Ez azért van így, mert a túlélés érdekében mozgósított hatalmas mennyiségű energia levezetésére olyan ösztönös, veleszületett mechanizmusokat használnak, melyek lehetővé teszik, hogy gyorsan visszatérjenek egyensúlyi állapotukba. Az emberek is hasonló szabályozási mechanizmusokkal rendelkeznek, ám az agy racionális része gyakran felülírja az ösztönök működését, és meggátolja a túlélési energia teljes kiürülését. A feloldatlan, visszamaradt energia pedig szorongást, depressziót, különböző pszichoszomatikus problémákat és viselkedészavarokat okozhat. A feldolgozatlan trauma megváltoztathatja a szokásainkat és a világról alkotott nézeteinket, függőségekhez és katasztrofálisan rossz döntésekhez vezethet, károkat okozhat emberi kapcsolatainkban, önpusztító életmódra késztethet.

A Somatic Experiencing® programban testi és mentális úton, dr. Levine által összeállított gyakorlatok segítségével dolgozhatunk traumáink gyógyításán anélkül, hogy beszélnünk kellene fájdalmas élményeinkről, amit gyakran egyébként is lehetetlennek érzünk.

Ez a kötet és a hozzá tartozó, online elérhető hanganyagok (melyeken a Jászai Mari-díjas színművész, Dunai Tamás tolmácsolja dr. Levine szavait és a gyakorlatokat) „A trauma gyógyítása 12 lépésben” című programon vezetnek végig. Ennek rendszeres gyakorlásával Ön a következő hetekben-hónapokban fokozatos gyógyulást fog tapasztalni, a teste és az elméje megszabadul a trauma hosszú távú tüneteitől.

A kupon beváltáshoz be kell lépned!

Tartalom

01.

A trauma gyógyítása tizenkét lépésben

12 rész

A gyakorlat egyes részeinek elvégzéséhez szükségünk lesz egy pulzáló zuhanyfejre és egy gombolyag fonalra. Ha nincs ilyen zuhanyfejünk, folytassuk a gyakorlatsort, majd azután térjünk vissza a zuhanyozós gyakorlathoz, hogy a zuhanyfejet megvásároltuk.

1. hanganyag - A biztonság és a tároló gyakorlatai
15:46
2. hanganyag - Földeltség és kiegyensúlyozás
05:08
3. hanganyag - Erőforrások építése
07:43
4. hanganyag - Az „átélt érzettől” a konkrét érzetek követéséig
14:59
5. hanganyag - Az aktiváció követése: érzetek, képek, gondolatok és érzelmek
09:11
6. hanganyag - Ingázás: a tágulás és összehúzódás ritmusának követése
08:13
7. hanganyag - Küzdéses válasz: természetes agresszió vagy erőszak
03:48
8. hanganyag - A menekülési „üss” válasz:természetes menekülés kontra szorongás
02:53
9. hanganyag - Erő és reziliencia kontra összeomlás és vereség
03:41
10. hanganyag - A félelem leválasztása a mozdulatlansági válaszról
02:03
11. hanganyag - Orientáció: visszatérés a külvilágba és a társas kapcsolatokhoz
01:55
12. hanganyag - Megnyugvás és integráció
01:15