Ajándékutalvány vásárlás! Ha ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kattints IDE!

Borító: Bátran élni

Bátran élni

Félelmeink és gátlásaink leküzdése

Dr. Almási Kitti

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
ISBN :
9786155932397
Kiadás éve :
2020
Nyelv:
magyar

Ajánló

Rengeteg gátlás és félelem van bennünk még a legegyszerűbb helyzetekben is – rettegünk attól, hogy ha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük magunkat mások kritikájának, ítéletének, elutasításának. Sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha elrejtőzünk a szerepeink mögé.

De éljük-e így le az életünket? Óvatosságunkban nem hagyjuk-e ki éppen a lényeget? Képesek lehetünk-e valódi intimitásra, megvalósíthatjuk-e legmélyebb vágyainkat, ha állandó önvédelemre rendezkedünk be?

Miért nem tesszük fel néha a kérdést: És akkor mi van?! Mi van akkor, ha valami nem sikerül, ha valaki nem fogad el? Megéri-e lemondani arról, hogy a saját bensőnkből fakadó, autentikus életünket éljük, csak azért, hogy soha meg ne sérüljünk, el ne utasítsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal így is, úgy is lehetetlen)? Azt tapasztalom, hogy visszatekintve mindig megbánjuk, ha nem tesszük meg, ami igazán fontos lett volna számunkra.

Igen, vannak az életben rettenetesen nehéz és ijesztő helyzetek, amikor természetes, hogy félünk – mint ahogy olyan mély felnőttkori gátlások és szorongások is, amelyek korai sérülésekből fakadnak, így gyakorlatilag beleíródtak a sejtjeinkbe. Ilyenkor valóban nem könnyű a dolgunk – de vannak eszközök a kezünkben, és szó sincs arról, hogy ebbe bele kellene törődnünk, hogy ne élhetnénk bátran és hitelesen az életünket, ha így akarjuk, és erőfeszítést teszünk érte.

3 160 Ft

Tartalom

01.

Bátran élni

14 rész

Almási Kitti

Előszó
05:40
A gondolkodás ereje
47:37
Ne várjuk meg, míg kis bajból katasztrófa lesz!
30:42
Félelem vagy szorongás?
30:02
Harc helyett együttműködés
23:09
Merjünk adni!
29:42
A váratlan helyzetek kezelése
30:22
Szembenézni önmagunkkal
31:39
Szégyen
39:47
Miért szégyelljük a testünket?
51:44
A tisztelet kivívása
20:15
Na, és akkor mi van...? Ne hagyjuk gyengíteni magunkat!
27:19
A kitartás gyümölcse
29:18
Dönts jól!
05:48