Ajándékutalvány vásárlás! Ha ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kattints IDE!

Borító: Pszichofitness kamaszoknak és felnőtteknek

Pszichofitness kamaszoknak és felnőtteknek

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
ISBN :
9786155932069
Kiadás éve :
2018
Nyelv:
magyar

Ajánló

Relaxációk és belső megerősítések gyakorlatgyűjteménye
Útmutató a gyakorlatok alkalmazásához

A CD-n hallható gyakorlatsor 14 esztendős kortól ajánlható, ám iskolai keretek között a 10–14 évesekkel is kipróbálhatjuk a gyakorlatokat – az alkalmazás során a megfelelés a befogadási készség alapján könnyen eldönthető.

A CD-n relaxációs (az ellazulási készség megtapasztalását célzó), imaginációs (a képzeleti munkán alapuló) és meditációs (a belső figyelmet, koncentrációt iskolázó) egységek hallhatók, melyek elegyednek és összefonódnak.

Az első, Mentális mozgás című gyakorlat a relaxációval és lelki megerősítésekkel első ízben találkozó kamaszoknak „magas labda”. Ezért először a Pszichofitness gyermekeknek című CD relaxációs gyakorlatait próbálja ki a fiatal, majd pedig azok ismeretében vágjon bele a magasabb szintű mentális gyakorlatokba. Aki az előző fokozatot már végiggyakorolta, annak közvetlenül is bevezethető a lelki edzésprogramjába a mentális mozgásgyakorlat. Ez a lelki egyensúly, harmónia és nyugalom, azaz a belső béke kialakítását programozza.

A második relaxációs gyakorlat a legnépszerűbb, egyszerű és gyors relaxációs tréning, érdemes megtanulni.

A harmadik gyakorlatban az imaginatív (képzeleti munka) elemek jelentős szerepet kapnak. Ez az egyik legkedveltebb „egészséggondozó” relaxáció.

A képek megidézésével és felépítésével foglalkozó imaginatív technika felhasználása igen hatékony útja az érzéseinkkel való belső munkának. Erre ad felkészítést a negyedik, Hogyan dolgozz a belső képekkel? című gyakorlat, amelyhez a megerősítés „lehorgonyozás” technikáját is hozzátanulhatja a gyakorló fiatal. Ezt az
ötödik rövid tréning tartalmazza.

A hála, a köszönetmondás, a derűlátás, a boldogító jó cselekedetek gyakorlására, a lelki megküzdési képesség erősítésére, az örömképesség fejlesztésére és a megbocsátásra, a harag elengedésére, a személyes kapcsolati háló megerősítésére irányuló lelki gyakorlatok mind a pozitív pszichológia „boldogságfokozó gyakorlataihoz” tartoznak. Ezek belső programját alakítja ki és erősíti meg a 6–10. meditáció.

A 11. gyakorlat összegzés. Az egységenként gyakorolt pozitív képességek összefoglaló meditációja életelvvé egységesíti a boldogságot elősegítő és személyiséget fejlesztő gyakorlatokat. Mintegy felfűzi gyöngysorrá az egyes gyöngyszemeket, hogy egységbe ötvöződjenek.

Az utolsó gyakorlat a „békesség hajléka” címet viseli. Korhatár nélküli élményalapú belső utazás, mindazok számára ajánlható, akik szeretnének belekóstolni a pszichikus világ belső útjainak lehetőségeibe.

Az élmények megosztása fontos eleme a gyakorlásnak. Olyannyira, hogy csak 14 éves kor felett javasoljuk a teljesen önálló és társfüggetlen meghallgatást, gyakorlást. Itt is fontos azonban az úgynevezett élménynapló vezetése, amelyet időnként bizalmi kapcsolatban megbeszélhetünk, vagy beszélgethet róla a tanuló különórán a gyakorlatokban részt vevő társaival.

Fontos kiemelni, hogy a Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek című könyv mindazokat a tudnivalókat is tartalmazza, amelyeket ez a tájékoztató nem részletezhet. A gyakorlatokat elősegítő alkalmazási útmutató kalauz kíván lenni ahhoz, hogy a hanganyagokat minél nagyobb haszonnal tudjuk bevezetni és alkalmazni a lelki edzésprogramunkban.

Jó élményeket, a lelki tartás, lelki izomzat és működés pozitív erősödését kívánom tisztelettel, szeretettel:
Bagdy Emőke

2 990 Ft

Tartalom

01.

Pszichofitness kamaszoknak és felnőtteknek

12 rész

Bagdy Emőke

Testmozgás gyakorlása („Mentális mozgás”) - Az egyensúly, harmónia és nyugalom relaxációs gyakorlata
08:20
Koncentratív lazítás
04:32
Egészséggondozó, imaginatív relaxációs gyakorlat
07:35
Érzések képekben. Hogyan dolgozz a belső képekkel?
07:55
Pszichológiai segítő technika - Lehorgonyzás
01:51
Hálameditáció
08:56
Megküzdésmeditáció
07:35
Személyes kapcsolati háló belső megerősítése
08:02
Öröm és boldogság meditáció
06:13
Harag kezelésének meditációja
06:50
Életcredo meditáció (Összefoglaló, integrált belső megerősítés)
08:36
A békesség hajléka
10:16