Ajándékutalvány vásárlás! Ha ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kattints IDE!

Borító: Hogyan szeretsz?

Hogyan szeretsz?

Kötődési sebeink gyógyítása

Dr. Lukács Liza

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
Kiadás éve :
2021
Nyelv:
magyar

Ajánló


Életünk során újra meg újra visszaköszönhetnek ugyanazok a kapcsolati nehézségek, mert kötődési mintáink alapvetően meghatározzák választásainkat és viselkedésünket. Olyan kapcsolatokat alakítunk ki, amelyekben hasonlóan érezhetjük magunkat, mint gyermekkorunkban – még akkor is, ha nem őrzünk magunkban pozitív képet a gyermekéveinkről, sőt, akár kifejezetten fájdalmas élményeket hordozunk. Úgy fogunk szeretni, ahogy minket is szerettek. Úgy fogjuk becsülni önmagunkat, amennyire mások számára értékesek voltunk. Bármilyen tapasztalatot is szereztünk hajdan, az ahhoz hasonlóban fogjuk otthon érezni magunkat, tudatosan vagy tudattalanul olyanná formáljuk emberi kapcsolatainkat.

Persze egy-egy csalódás után gyakran hisszük, hogy levontuk a megfelelő tanulságokat, és tudjuk, milyen típusú embert fogunk nagy ívben elkerülni. Aztán mégis kezdődik minden elölről, mert nem könnyű észrevenni a mélyebb, lényegi hasonlóságokat az eredeti kötődési mintáinkkal. Ám épp ezek az ismétlődések mutatják meg nekünk kötődésünk nehezen felismerhető, tudattalanul újrajátszott elemeit. Ha megtanulunk olvasni belőlük, akkor segítségünkre lesznek abban, hogy kötődési mintáink – s velük együtt kapcsolataink – pozitív irányban változzanak.

Egyéni kötődéstörténetünk megismeréséhez nyújt útmutatást ez a hangoskönyv, miközben új szempontok alapján vehetjük szemügyre múltbeli és jelenlegi kapcsolatainkat.

3 360 Ft

Tartalom

01.

Lukács Liza: Hogyan szeretsz?

8 rész
Előszó
14:30
1. fejezet: A kötődés sebei
03:19:28
2. fejezet: Kötődés az anyához
01:28:20
3. fejezet: Kötődés az apához
54:04
4. fejezet: Szülőként összekapcsolva
01:21:01
5. fejezet: Elég közel, elég távol
02:35:54
6. fejezet: Tartozni valahova
01:00:34
7. fejezet: A kötődés sebeinek gyógyítása
01:41:41